7 grunner for at du bør kjøpe brukt mobil

Er du på jakt etter ny mobiltelefon? Før du går til innkjøp av en ny én, bør du overveie disse 7 gode grunnene for å velge en ny-ish og bittelitt brukt mobil denne gangen.

1. Brukt mobil er best for lommeboka 

Klart det er fristende å springe i butikken når den aller nyeste modellen av iPhone eller Samsung Galaxy blir lansert. For deg som ikke velger en ny mobiltelefon, er det fint å vite at det er mye å velge i blant bittelitt brukte mobiltelefoner av de nyeste modellene. 

Hos Teleoutlet, kan du finne mobiler av god kvalitet til en brøkdel av prisen av en ny mobil. Faktisk kan du få kvalitetsmobiler opptil 70 prosent lavere i pris enn ved kjøp av en ny.

2. Stort utvalg av brukte mobiltelefoner

Teleoutlet har et stort utvalg av bittelitt brukte og ny-ish mobiltelefoner, så du har mye å velge mellom. I nettbutikken vår kan du sammenligne priser og funksjoner og finne mobilen som passer akkurat deg og ditt bruk.

Vi har et stort utvalg av mobiltelefoner fra Apple og Samsung, men også modeller fra Sony, Doro, One-Plus, Xiaomi, Huawei, Nokia med flere.

I nettbutikken vår finner du også nesten nye og bittelitt brukte nettbrett, mens høyttalerehodetelefoner og pods er helt nye.

Teksten fortsetter etter bildet.

SPARER MILJØET: Velg gjenbruk i stedet for nytt. Med en ny-ish og bittelitt brukt mobiltelefon, sparer du miljøet for unødvendige utslipp av klimagasser og miljøskader. (Foto: Getty)

3. Gjenbruk sparer miljø og klima

Kjøp av brukt mobil gir en fin kombinasjon av en god pris og forvissning om en stor gevinst for miljøet. Det gjør godt for lommeboka og ekstra godt for kloden. 

Dessverre er avfall fra elektronikk en stor forurenser globalt. Kjøp av en brukt mobil er derfor også bra av  miljømessige årsaker:

Produksjon av helt nye mobiltelefoner krever tilgang på råvarer. Utvinning av viktige metaller og mineraler til skjermer og deler, samt produksjon av plast, er forurensende og krever mye energi. 

Gjenvinning av metaller og viktige stoffer fra gamle mobiler er blitt til en stor industri. Gjenvinning er mye bedre enn å kaste brukte mobiler og annen elektronikk rett på søppeldynga, med påfølgende forurensning av jord og grunnvann. Men også gjenvinning krever energi og gir et klimaavtrykk, i tillegg til restavfall. Det aller beste er derfor å sikre mobiltelefonen et langt liv ved gjenbruk. 

Kjøper du en bittelitt brukt og ny-ish mobiltelefon i stedet for en ny, sparer du miljø, natur og klima. 

4. Trendy å velge brukt

Å velge en brukt mobil til barna, er bra på mer enn én måte. Du sparer mye penger, selvfølgelig, men vel så viktig er det å sette fokus på bruk-og-kast-mentaliteten. Dersom minsten ser at du velger brukt, og at den bittelitt brukte mobiltelefoner hen har fått, funker helt fint, er vi et skritt nærmere målet om mindre kjøp av nytt og heller mer gjenbruk. Det er gode nyheter for barna våre som skal overta og ta vare på kloden.

Gjenbruk er en global trend som fortsetter å sprer seg til forbrukere i alle aldersgrupper, og aller mest blant de unge.

5. Mobilene godkjennes i kvalitetskontroll

Når du kjøper brukt mobil hos Teleoutlet, vet du at den er grundig sjekket og renset. Vi har et autorisert verksted med teknikere som går over mobilene før de legges for salg i nettbutikken. Dette er noen av tingene vi sjekker under en kvalitetskontroll:

  • Av-og på-knapp
  • Mobilens knapper og berøringsskjerm
  • Nettverk og WiFi-tilkobling
  • Kamera (front og bak)
  • Høyttalere og mikrofon

I tillegg har vi sjekket at:

  • telefonen er nullstilt og alt innhold er slettet
  • telefonen ikke er sperret til operatør
  • mobilen ikke har betydelige skader (sprekker, bulker, store riper)
  • fuktindikatorene ikke har utslag (ingen væskeskader)

6. Trygt kjøp med garantier

Du kan alltids gjøre gode mobilkjøp fra privatpersoner, men som forbruker har du ikke den samme beskyttelsen som ved kjøp fra godkjente og trygge nettbutikker som Teleoutlet. 

Teleoutlet er en seriøs nettbutikk med mer enn 10 års erfaring og kompetanse på gjenbruk og salg av pent brukte mobiltelefoner. 

Du skal alltid være sikker på at du gjør trygge kjøp hos oss. Våre kjøpsbetingelser følger retningslinjer gitt av forbrukerkjøpsloven og angrerettsloven, og du får de samme garantiene som ved kjøp av nye mobiler, nettbrett, AirPods osv. Hos Teleoutlet har vi to års garanti og 30 dagers åpent kjøp på alle produkter.

 

 7. Du vet hva du kjøper

For at du skal være mest mulig trygg på at du får en mobiltelefon i god tilstand og at du får det du betaler for, har vi sortert våre mobiltelefoner i kategorier og som vises i nettbutikken: 

Helt ny er en kategori hvor du finner nye mobiler vi har fått inn direkte fra produsenter i forseglet forpakning. 

Som ny innebærer at mobilen er ubrukt og helt ny, men at forseglingen har blitt brutt. 

A-grade betyr at mobilen er svært pent brukt og den fremstår som ny. 

B-grade betyr at telefonen er pent brukt, kan inneha noen riper som kun kan sees tett på.

C-grade er mobiler som er pent brukt men kosmetiske slitasje-merker vil forekomme. 

NB! Telefonene i kategoriene A-, B- og C-grade kommer uten lader.

 

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert