Ny-ish og bittelitt brukte mobiler. Bra for lommeboka og bra for planeten.

iPhone 12 eller iPhone 13?

Bør du spare penger med Apples 2020 -telefoner?

Apples iPhone 13 er ny i 2021, men iPhone 12 er fortsatt en glitrende telefon. Vi sammenlikner telefonmodellene.

Apples nye iPhone 13 -serie er fylt med oppgraderinger på tvers av serien som består av iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. De nye telefonene viser frem et nytt kamerasystem, et finjustert design, lenger batterilevetid og en rekke farger. Og hele iPhone 13 -serien starter med 128 GB lagringsplass, noe som betyr at telefonen sannsynligvis vil ha god plass til bildene, appene, musikken og så videre. Du kan du nå få en iPhone 13 Pro med hele 1 TB lagringsplass.

Apple iPhone 13 hos Teleoutlet

 

 

 

 

 

iPhone 12 og iPhone 12 Mini har kommet for å bli. Telefonene har falt litt falt i pris, Teleoutlet har dem inne fra 5 490,-  Hvis du kan klare deg med mindre lagringsplass, er iPhone 12 -modellene fortsatt flotte og svært raske telefoner, har støtte for 5G og drives av Apples A14 Bionic -brikke. iPhone 12 Pro og 12 Pro Max lages ikke lenger, de måtte gi plass til 13 Pro og 13 Pro Max.

Startprisene på nye iPhone 12 og iPhone 12 Mini er kr 1.200 – 1.500 lavere enn de tilsvarende iPhone 13-modellene, men det er før du tar lagringsplass i betraktning. Begge iPhone 12 -modellene starter på 64 GB, som for flere år siden pleide å være god plass. Nå som apper blir større og kameraer tar enda mer detaljerte bilder og video, kan du støte på lagringbegrensninger. IPhone 13 starter på 128 GB, så hvis du sammenligner det med en 128 GB iPhone 12, så er det kun kr. 600 i prisforskjell. I midlertidig har skylagring nå blitt veldig billig, og de flest av oss abonnerer på en skyløsning fra Apple, Google eller tilsvarende. Dette er både sikrere og rimeligere enn å lagre på telefonen.

Batteritid
Den første statistikken fra Apple på batteritester på iPhone 13 -linjen er ganske lovende. iPhone 13 anslås å vare 2,5 timer lengre enn iPhone 12, mens iPhone 13 Mini anslås å vare 1,5 time lenger enn iPhone 12 Mini

A14 Bionic- og A15 Bionic -brikkene vil sannsynligvis håndtere FaceTime-anrop, tekster, apper, spill og streamingvideoer lett, med liten merkbar forskjell. Imidlertid er iPhone 13 A15 Bionic allerede designet for å være kompatibel med nye enheter og programvare fra Apple.

For øyeblikket driver iPhone 13 -brikken den cinematiske videoopptaksmodusen på 13-modellene. I denne modusen kan telefonen automatisk fokusere på motiver når de kommer inn i rammen, noe som gir videoene dine et filmatisk utseende. Disse videoene kan også redigeres hvis du vil ha mer kontroll over hvem som er i fokus.

Kameraer
Kameraspesifikasjonene til iPhone 13 og iPhone 12 er identiske. Begge telefonene har 12 megapikslers sensorer foran og bak. Men det forteller ikke hele historien om bildebehandlingsforskjellene mellom telefonene.

På iPhone 13 gir det nye kameraoppsettet vidvinkelkameraet en større sensor med sensorbasert stabilisering. Den nye diagonale utformingen av iPhone 13 -kameraene gir mulighet for den større sensoren, mens ultravidvinkel-kameraets nye sensor hjelper den med å samle mer lys. På programvaresiden inneholder iPhone 13 også fotografiske stiler, som lar deg tilpasse måten kameraet utvikler bildene dine på. Disse stilene er ikke som Instagram-filtre, ettersom de analyserer motivet i bildet ditt og bruker den valgte stilen etter behov.

Når det er sagt, er kameraene til iPhone 12 fremdeles veldig bra, og inkluderer mange av de samme forbedringene som tilbys i iOS 15.

Så, for å spare på spørsmålet innledningsvis. Ja. Å kjøpe brukt er et smartere valg, alltid. Det er nok ikke lenge før vi har de første iPhone 13 i butikken, men enn så lenge mener vi at det er penger ut av vinduet. En iPhone 12 er en aldeles glitrende telefon til en brøkdel av prisen.


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Andre har også lest

Teleoutlet; Bra for lommeboka – bra for planeten
Teleoutlet er en nettbutikk for bittelitt brukte og så godt som nye mobiltelefoner. Hver eneste...
Les mer
Så god som ny mobil til jul!
En ny mobil står øverst på mange ønskelister, men en telefon er også en svært...
Les mer
Mobil til barna? Velg brukt og spar penger
– Som mange andre 11-åringer ønsket hun seg den nyeste modellen, men det synes ikke vi var nødvendig. Vi ville finne en mobil som var rimeligere og samtidig lære henne å kjøpe brukt, forteller Berge.
Les mer
Slik sparer du penger på innkjøp av nye telefoner til de ansatte
Det er mye penger å spare på å velge mobiltelefoner fra Teleoutlet. De er brukt...
Les mer
Å kjøpe brukt mobiltelefon - er det trygt?
Du tenker kanskje at det er risikabelt å kjøpe en brukt mobiltelefon. Hos TeleOutlet er vi...
Les mer
Tusenlapper å spare:
– Vi sparte flere tusenlapper, og da tok vi oss råd til å kjøpe en versjon med ekstra lagringsplass. Vi bestilte på lørdag, og allerede mandag hadde Emma en splitter ny mobil i hendene, sier han.
Les mer
Tips til bedre bilder
Mobilbilder De fleste er mest vant til å holde mobilen i en “stående” posisjon (Portrett)....
Les mer
Vann i mobilen?
Mister du mobiltelefonen i vann, er det viktig at du gjør ting raskt for ha...
Les mer
Brukt mobil til barna? Moren til Agnes (11) deler sin erfaring
- Jeg kommer aldri til å kjøpe ny mobiltelefon til barna igjen, sier Guri Berge....
Les mer
IPhone 12 og 12mini
iPhone 12 har en nydelig ny design, full 5G-støtte, flotte kameraer og enda bedre ytelse.
Les mer
Hva er greia med brukt mobiltelefon?
Hva er greia med brukte telefoner?
Nye mobiltelefoner koster ganske mye penger i disse dager, og ikke alle kan bruke en formue på å skaffe seg drømme-telefonen. Det er her brukte telefoner kommer inn i bildet. Kjøper du brukt slår du også et slag for miljøet. Men er en brukte telefon virkelig det beste alternativet? Vi ser litt på valgmuligheter på brukte telefoner og hvordan du kjøper dem. Hvis du ønsker å spare penger, les videre! 
Les mer
Vi har testet og satt noen av våre bestselgere opp mot hverandre.
iPhone XS versus iPhone XS MAX og Samsung Galaxy S10 versus Galaxy S10+
Les mer
Vedlikehold av mobiltelefonen
Smarttelefon har blitt en viktig del av hverdagen. Telefonen er så viktig at en dag...
Les mer
Kjøp ny eller brukt mobil hos Teleoutlet
Teleoutlet selger ny-ish og bittelitt brukte mobiltelefoner. Teleoutlet er et brand fra den uavhengige mobilforhandleren One2cel...
Les mer