iPhone 12 eller iPhone 13?

Bør du spare penger med Apples 2020 -telefoner?

Apples iPhone 13 er ny i 2021, men iPhone 12 er fortsatt en glitrende telefon. Vi sammenlikner telefonmodellene.

Apples nye iPhone 13 -serie er fylt med oppgraderinger på tvers av serien som består av iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. De nye telefonene viser frem et nytt kamerasystem, et finjustert design, lenger batterilevetid og en rekke farger. Og hele iPhone 13 -serien starter med 128 GB lagringsplass, noe som betyr at telefonen sannsynligvis vil ha god plass til bildene, appene, musikken og så videre. Du kan du nå få en iPhone 13 Pro med hele 1 TB lagringsplass.

Apple iPhone 13 hos Teleoutlet

 

 

 

 

 

iPhone 12 og iPhone 12 Mini har kommet for å bli. Telefonene har falt litt falt i pris, Teleoutlet har dem inne fra 5 490,-  Hvis du kan klare deg med mindre lagringsplass, er iPhone 12 -modellene fortsatt flotte og svært raske telefoner, har støtte for 5G og drives av Apples A14 Bionic -brikke. iPhone 12 Pro og 12 Pro Max lages ikke lenger, de måtte gi plass til 13 Pro og 13 Pro Max.

Startprisene på nye iPhone 12 og iPhone 12 Mini er kr 1.200 – 1.500 lavere enn de tilsvarende iPhone 13-modellene, men det er før du tar lagringsplass i betraktning. Begge iPhone 12 -modellene starter på 64 GB, som for flere år siden pleide å være god plass. Nå som apper blir større og kameraer tar enda mer detaljerte bilder og video, kan du støte på lagringbegrensninger. IPhone 13 starter på 128 GB, så hvis du sammenligner det med en 128 GB iPhone 12, så er det kun kr. 600 i prisforskjell. I midlertidig har skylagring nå blitt veldig billig, og de flest av oss abonnerer på en skyløsning fra Apple, Google eller tilsvarende. Dette er både sikrere og rimeligere enn å lagre på telefonen.

Batteritid
Den første statistikken fra Apple på batteritester på iPhone 13 -linjen er ganske lovende. iPhone 13 anslås å vare 2,5 timer lengre enn iPhone 12, mens iPhone 13 Mini anslås å vare 1,5 time lenger enn iPhone 12 Mini

A14 Bionic- og A15 Bionic -brikkene vil sannsynligvis håndtere FaceTime-anrop, tekster, apper, spill og streamingvideoer lett, med liten merkbar forskjell. Imidlertid er iPhone 13 A15 Bionic allerede designet for å være kompatibel med nye enheter og programvare fra Apple.

For øyeblikket driver iPhone 13 -brikken den cinematiske videoopptaksmodusen på 13-modellene. I denne modusen kan telefonen automatisk fokusere på motiver når de kommer inn i rammen, noe som gir videoene dine et filmatisk utseende. Disse videoene kan også redigeres hvis du vil ha mer kontroll over hvem som er i fokus.

Kameraer
Kameraspesifikasjonene til iPhone 13 og iPhone 12 er identiske. Begge telefonene har 12 megapikslers sensorer foran og bak. Men det forteller ikke hele historien om bildebehandlingsforskjellene mellom telefonene.

På iPhone 13 gir det nye kameraoppsettet vidvinkelkameraet en større sensor med sensorbasert stabilisering. Den nye diagonale utformingen av iPhone 13 -kameraene gir mulighet for den større sensoren, mens ultravidvinkel-kameraets nye sensor hjelper den med å samle mer lys. På programvaresiden inneholder iPhone 13 også fotografiske stiler, som lar deg tilpasse måten kameraet utvikler bildene dine på. Disse stilene er ikke som Instagram-filtre, ettersom de analyserer motivet i bildet ditt og bruker den valgte stilen etter behov.

Når det er sagt, er kameraene til iPhone 12 fremdeles veldig bra, og inkluderer mange av de samme forbedringene som tilbys i iOS 15.

Så, for å spare på spørsmålet innledningsvis. Ja. Å kjøpe brukt er et smartere valg, alltid. Det er nok ikke lenge før vi har de første iPhone 13 i butikken, men enn så lenge mener vi at det er penger ut av vinduet. En iPhone 12 er en aldeles glitrende telefon til en brøkdel av prisen.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert