Sant eller usant? 8 myter om kjøp av brukt mobil

Har du vurdert å kjøpe brukt mobiltelefon, men er skeptisk til at du gjør en trygg handel og får det du betaler for? Her får du avklart 8 myter om kjøp av brukt mobil.

1. Brukt mobil har dårligere kvalitet enn en ny mobiltelefon

Kjøper du mobiltelefon hos Teleoutlet, vet du med sikkerhet at den brukte mobilen er kvalitetskontrollert før den selges. Teknikere kontrollerer berøringsskjermen, alle knapper, kamera, nettverk og WiFi-tilkobling, mikrofon og høyttaler. Det sjekkes også at mobilen ikke har skader i  form av sprekker, betydelige riper og bulker, fuktskader osv

2. Det er en sikkerhetsrisiko å ta i bruk en brukt mobil

Det spørs hvor du har kjøpt mobiltelefonen. Kjøper du via seriøse forhandlere av brukte mobiler, har mobilen din blitt nøye sjekket og profesjonelt renovert. I den grundige sjekken av mobilen, påser teknikerne hos Teleoutlet at telefonen er nullstilt. Alt av innhold blir slettet og vi påser at mobilen ikke er operatørlåst.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

SKUMMELT MED BRUKT MOBIL?: Kjøper du brukt mobil fra en trygg forhandler som Teleoutlet, får du en mobil som er sjekket, profesjonelt renovert og fullstendig trygg å ta i bruk. (Foto: Getty)

3.Du risikerer å kjøpe katta i sekken

Ta det med ro! I nettbutikken vår har alle produkter informasjon om tilstand og detaljerte tekniske spesifikasjoner slik at du alltid vet hva du får når du kjøper en ny-ish og bittelitt brukt mobiltelefon. 

Etter å ha sjekket og renset mobilene, klassifiserer vi dem etter tilstand og med følgende graderinger som gjelder for renoverte telefoner:

Som Ny

Grade A

Grade B

Grade C

4.Brukte smarttelefoner har dårligere batteri

Våre teknikere sjekker hver eneste mobiltelefon, inkludert batterikapasiteten. Selv om den kan variere fra mobil til mobil, skal alle mobiltelefoner, uansett gradering, ha over 85 prosent batterikapasitet og skal yte 100 prosent. Hos telefoner i kategorien «Helt ny» er også batteriet helt nytt. 

Artikkelen fortsetter etter bildet.

HYPPIG LADING?: En brukt mobiltelefon fra Teleoutlet har lik- eller nesten like god batterikapasitet som en ny mobil. (Foto: Getty)

5. Du har ingen rettigheter og angrerett når du kjøper brukt mobil

I Teleoutlet opererer vi etter forbrukerkjøpsloven og angrerettsloven. Det betyr at du alltid vil gjøre trygge kjøp hos oss og får samme kjøpsbetingelser som ved kjøp av en helt ny mobiltelefon. Vi har to års garanti og 30 dagers åpent kjøp på alle våre produkter.

6. Det er bedre å kjøpe en brukt mobiltelefon av noen du kjenner

Det er klart du kan gjøre et kupp ved å kjøpe brukt av en venn, bekjent eller andre privatpersoner og bruktmarkeder. Skulle det være noe feil med mobilen eller du ikke får varen du har betalt for, kan det i praksis være vanskelig å forfølge dette, spesielt hvis selger har fraskrevet seg reklamasjonsansvaret eller er en kjeltring. 

Velger du å kjøpe fra en privatperson, anbefales det uansett å både se og teste mobiltelefonen før du gjennomfører kjøpet. Men vær obs på at du ikke helt kan vite om mobilen er tømt og renset, eller om telefonen har skjulte feil og mangler. 

Artikkelen fortsetter etter bildet.

GAMLE OG UTDATERTE MOBILER?: Å kjøpe brukt mobil er ikke synonymt med telefoner fra 2010-tallet. Hos Teleoutlet har vi de nyeste modellene fra kjente merkevarer. (Foto: Getty)

7. Brukt mobil = gammel mobil

Det stemmer ikke. Enkelte mobilmodeller hos Teleoutlet er riktignok eldre enn andre, men du finner nye mobilmodeller fra både Apple iPhone og Samsung Galaxy, i tillegg til mobiler fra Sony, Doro, Nokia, Huawei med flere.

8. Det synes godt at telefonen er brukt

Selv om du kjøper en brukt mobil, betyr det ikke at den ser herpa og slitt ut. Når vi i Teleoutlet graderer mobiltelefonene før salg i nettbutikken, ser vi også på om det er for eksempel synlige riper eller andre kosmetiske slitasjemerker. Det informerer vi eventuelt om under informasjon om mobiltelefonen du vurderer. Vi selger selvfølgelig aldri mobiltelefoner med slitasje, skader og feil som påvirker funksjonaliteten.

 

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert