Hva er greia med brukt mobiltelefon?

Hva er greia med ny-ish telefoner?
Nye mobiltelefoner koster ganske mye penger i disse dager, og ikke alle kan bruke en formue på å skaffe seg drømme-telefonen. Det er her brukte telefoner kommer inn i bildet. Kjøper du brukt slår du også et slag for miljøet. Men er en brukte telefon virkelig det beste alternativet? Vi ser litt på valgmuligheter på brukte telefoner og hvordan du kjøper dem. Hvis du ønsker å spare penger, les videre! 

Brukte telefon-alternativer
Det er tre alternativer når det gjelder brukte telefoner. Du kan kjøpe en vanlig brukt mobil, det vil si en som har vært eid av noen andre og deretter solgt videre til deg privat. Du kan også kjøpe en telefon som selges som ny og så har du renoverte (refurbished) telefoner, som alle blir rimeligere enn å kjøpe ny. Hva er forskjellen?

Som ny
I utgangspunktet har en «som ny» mobil blitt kjøpt av en annen kunde og deretter returnert. Generelt sett er det returnert ganske raskt, sannsynligvis fordi kunden ombestemte seg og benyttet seg av angreretten. Men emballasjen er åpnet, noe som betyr at telefonen ikke lenger er ny. Når dette skjer, blir telefonen grundig testet (vanligvis av produsenten, selv om noen mobiloperatører gjør dette selv) og deretter sertifisert for videresalg. Når det gjelder hva dette betyr for deg, får du det som egentlig er en ny telefon. Sannsynligvis har ingen noen gang brukt den, den er i helt ny tilstand.

Renoverte telefoner (Refurbished Phones)
Det er lite sannsynlig at du i det hele tatt vil se noen forskjell mellom en renovert telefon med A+ eller A-gradering og en ny telefon. Vanligvis har disse modellene blitt brukt som utleietelefoner, leid ut til firmaer til bruk for ansatte, men noen ganger er de brukte telefoner.

En renovert telefon sendes tilbake til produsenten eller et sertifisert verksted , der den blir grundig testet. Noen deler byttes ut, ofte en skjerm, batteri eller deksel, og noen ganger alle tre. Når telefonen er i god stand, vil den bli sertifisert for videresalg.

Fordi en renovert telefon har blitt brukt før kan du kanskje ser noen kosmetiske eller overfladiske ting, riper eller bulker, kommer helt an på graderingen. Telefonen vil fungere perfekt, siden den er testet av mobil-ingeniører. Noen ganger kan du finne renoverte telefoner via mobiloperatører, men mer sannsynlig kommer du til å finne dem via tredjeparts nettsteder.

Renoverte telefoner har en slags internasjonal standard på gradering.
Ny, Som ny, A+, A, B og C. De fleste land og utsalgssteder vil tolke og ordlegge seg litt forskjellig. Mer om gradering lenger ned.

Brukte telefoner
Nå har også en brukt telefon vært eid av noen, men forskjellen mellom brukt og renovert er at du ikke har noen garanti for at selve telefonen er testet og sertifisert som klar til bruk. Åpenbart gjør dette brukte mobiltelefoner litt mer risikofylt.

Du kan kjøpe brukte mobiltelefoner direkte, f.eks på Finn.no. I dette tilfellet er det lite sannsynlig at mobilen har gjennomgått noen som helst testing, og du tar det som kan være en dyr risiko. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe direkte, bør du om mulig se telefonen personlig før du godtar å kjøpe, siden du da kan sørge for at den fungerer. Brukte telefoner har en tendens til å være det billigste alternativet når det gjelder investering, men hvis du ender opp med å få noe som ikke fungerer slik du vil, betaler du i utgangspunktet penger for ingenting .

Ulempene med brukte alternativer?
Alle de brukte alternativene kan ha en ulempe til felles. Mens du får en ny telefon på kontrakt med en mobiloperatør, betyr det at du ikke trenger å betale hele telefonen på forhånd. Med renoverte eller brukte telefoner må du som oftest betale hele kjøpesummen på en gang. Avhengig av hva prislappen er, kan dette være vanskelig. 5000,- er mye penger, men det er en forskjell for de fleste av oss mellom det å betale 5000,- umiddelbart og det å betale f.eks. 200,- per måned til telefonen er nedbetalt. En renovert telefon fra Teleoutlet derimot kan kjøpes uten operatørlås eller noen form for bindingstid, og med flere ulike avbetalings-løsninger gjennom Klarna.

Som vi allerede har nevnt, er brukte telefoner litt av en risiko. Men renoverte telefoner fra Teleoutlet er risikofritt. Du vet at de er testet og sertifisert, og når det gjelder ytelse, vil du få noe som er mer eller mindre som nytt - noe som kan gjøre dem til en god investering. Og du får to års garanti.

Definisjon brukte telefoner:

Helt ny
Produktet er helt nytt og har ikke vært i bruk tidligere. Splitter nye varer sendes i den originale forseglede esken med alt originalt tilbehør.
Som ny:
Komplett i originalemballasje "Som ny" betyr som regel at telefonen er helt ny, men at forseglingen har vært brutt. Den har blitt returnert fra en av de norske mobiloperatørene, som oftest fordi kunden har benyttet seg av angreretten.
Grade A+:
Mobiltelefoner med helt ny skjerm, nytt bakdeksel og batteri.
Gir deg følelse av å få en splitter ny mobiltelefon.
Grade A:
Svært pent brukte mobiler med med helt ny skjerm. Garantert over 90% batterikapasitet. 
Grade B:
Meget pent brukte mobiltelefoner med normalt slitasje. Kan inneha noen riper på skjerm/bakdeksel som kun kan sees tett på.
Grade C:
Mobiltelefoner med større riper og mindre bulker. Dette er kun kosmetisk og har ingen betydning for funksjonaliteten.

Alle telefoner selges med 2 års garanti.
Grade A+, A, B og C leveres uten original emballasje, lader og hodesett.

Garantien er nøkkelen
En av de viktigste hensynene når du kjøper en renovert telefon er garantien den følger med, da dette gir din beskyttelse hvis det oppstår en feil. Nesten alle refurbs kommer med en, selv om lengden og hvem som gir den varierer. Den som gjorde oppgraderingen, vil vanligvis tilby det - hvis det er produsenten, kan du gå direkte til den om det oppstår et problem, selv om du også har rettigheter hos forhandleren. Forhandlergarantier varierer i lengde og kan også avhenge av renoverings-graden. Hos Teleoutlet selges alle telefoner med to års garanti.

Nå som du kjenner til de viktigste forskjellene mellom en oppusset telefon og en som bare er "brukt", må du sjekke ut vårt utvalg av som nye og brukte mobiltelefoner her på Teleoutlet

Billig mobilBrukt mobil

1 kommentar

Sverre Mørch

Sverre Mørch

Dere får inn den gamle nær kunden kjøper ny, det veldig mange der ute som kjøper ny mobil hver gang det blir lagt en ny modell, og da er vel et must at dere spør om hva og hvor hva som skjer med den mobilen som blir tatt ut av tjeneste, vi gir deg gjerne ett tilbud som er et skjenerøst som vi kan trekke ifra, eller vi kan gi deg div, tilbehør til din nye mobil, men det må jo være butikk for begge parter, men når den blir lagt ut salg med garanti på 2,år jeg synes at dere har ett meget sjenerøst tilbud på veldig mange modeller på mobiltelefoner og dere greier fremdeles og gjøre butikk av kjøp og salg brukte telefoner dst synes jeg er veldig bra og litt til. Mvh, Sverre Mørch…

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert