Ny-ish og bittelitt brukte mobiler. Bra for lommeboka og bra for planeten.

IPhone 12 og 12mini

iPhone 12 har en nydelig ny design, full 5G-støtte, flotte kameraer og enda bedre ytelse.

Fordeler

  • Attraktivt nytt design med MagSafe
  • Omfattende 5G-dekning
  • Imponerende doble kameraer
  • Utrolig ytelse
  • Solid batterilevetid

Ulemper

  • 60Hz-skjerm
  • Ingen lader eller hodetelefoner i esken, men kommer med lightning til USB-C kabel
  • ikke optisk zoom

Som du kanskje allerede har hørt, sender Apple ikke adapter eller hodetelefoner med i esken med iPhone 12, og har til og med gått så langt som å fjerne dem fra iPhone 11, iPhone XR og iPhone SE fremover.

Gjennomgang
Apple endrer sjelden den fysiske utformingen av iPhone fra generasjon til generasjon, og dermed blir enhver endring - uansett hvor liten - vanligvis mottatt med entusiasme. iPhone 12s nye flat-edge estetikk er en av de mer beskjedne revisjonene. Skjermen har en oppløsning på 2532 x 1170, noe som gir en dramatisk økning i klarheten sammenlignet med iPhone 11s utdaterte 1792 x 898-skjerm. Den er også HDR10-klassifisert, slik at du kan se videoer som er spilt inn med enhetens Dolby Vision-utstyrte bak-kamera slik de var ment å bli sett.

Kameraer
Dobbeltkamerasystemet (som består av et hovedkamera på 12 MP og et ultravidvinkelkamera på samme oppløsning) på iPhone 12 yter godt, selv i dunkel belysning, men det er ikke store oppgraderingen fra iPhone 11. Det at man kan bruke nattmodus med begge sensorene er et stort pluss.

Spesielt primærkameraet drar nytte av et nytt 7-element design med en ƒ / 1,6 blenderåpning, den største noensinne i en iPhone. Resultatet av disse endringene er en forbedring på 27% ytelse i svakt lys. Kombinert med utviklet Smart HDR og Deep Fusion, bør dette resultere i mer detaljer selv under de minst gunstige forholdene.

Apple har gått inn på 4K HDR-videoopptak med iPhone 12-linjen. Som iPhone 12Pro og Pro Max, kan den vanlige iPhone 12 (og den mindre iPhone 12 mini) ta opp Dolby Vision-video, om enn bare med 30 bilder per sekund til Pro-modellene 60. Dolby Vision er en type HDR-koding som går utover standard HDR10-format for å gi overlegen fargedybde, samtidig som du sørger for en jevn visuell presentasjon så nøye tilpasset kildematerialet som mulig, uansett hvor eller hvordan innholdet vises.

Når vi snakker om TrueDepth-kameraet, fortsetter det å aktivere ansiktsgjenkjenningens biometriske autentiseringsfunksjon på iPhone, og det tilbyr et 12 megapiksel selfie-kamera. Selfie-kameraet støtter nå Smart HDR 3, Deep Fusion, Night mode og Night mode Portrait shots. Når det gjelder batterilevetid, tilbyr iPhone 12 opptil 17 timers videoavspilling, 11 timers streaming videoavspilling eller 65 timers lydavspilling. Begge de nye iPhones tilbyr rask lading, noe som gir en 50 prosent lading på 30 minutter ved hjelp av en 20W strømadapter.

Med iphone 12-variantene får man også muligheten til å gå for iPhone 12 mini. Dette gjør at man kan velge en mindre iPhone-modell med en skjerm på 5,4 tommer, noe som gjør at den ligger svært godt i hånden. IPhone 12 mini tilbyr opptil 15 timer med videoavspilling, 10 timer med streaming avspilling av video eller 50 timer med lydavspilling.

Skjerm
Oppgraderingen til OLED på standardmodellen av iPhone betyr at også grunnmodellene har fantastiske skjermer – dette måler seg helt klart med de dyrere storebrødrene, men likevel er oppdateringsfrekvensen kun på 60 Hz. iPhone 12 mini er kanskje liten, men PPI-tallet er likevel på hele 476, hvilket er imponerende høyt.

Batteritid
iPhone 12 har en solid batteritid – og dette er et bedre batteri enn i forgjengeren, men det kan likevel ikke konkurrere med de aller best ytende smarttelefonene på denne fronten. Du kommer antageligvis til å måtte lade den hver natt, men man har heldigvis muligheten til å gjøre det trådløst. iPhone 12 mini-batteriet er ikke like godt som det som sitter i storebroren, men det er ikke langt unna.

Konklusjon
iPhone 12 er ikke iPhone-modellen med de beste spesifikasjonene, men balansen mellom pris og funksjonalitet er god, den har en av de beste prosessorene på markedet og er laget for fremtiden med 5G. Hvis du vil ha en mindre telefon med de samme spesifikasjonene og en lavere pris, gå heller for iPhone 12 mini. Er det altså slik at du vil ha en framifrå iPhone-modell som du ikke må renske hele sparegrisen for å få fatt i, så er dette modellene du er ute etter.

6,1-tommers iPhone 12 er en etterfølger til iPhone 11, mens 5,4-tommers iPhone 12 er en helt ny størrelse og markerer den minste iPhone Apple har introdusert siden iPhone SE 2016. Bortsett fra skjermstørrelse og batteristørrelse, er de to telefonene teknisk identiske. Med sin lille størrelse er iPhone 12 mini ideell for de som foretrekker en iPhone som kan brukes med en hånd.

 iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max er selvsagt bedre telefoner – men de koster også en hel del mer, hvilket gjør disse mindre attraktive for noen.

 

 


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Andre har også lest

Teleoutlet; Bra for lommeboka – bra for planeten
Teleoutlet er en nettbutikk for bittelitt brukte og så godt som nye mobiltelefoner. Hver eneste...
Les mer
Så god som ny mobil til jul!
En ny mobil står øverst på mange ønskelister, men en telefon er også en svært...
Les mer
Mobil til barna? Velg brukt og spar penger
– Som mange andre 11-åringer ønsket hun seg den nyeste modellen, men det synes ikke vi var nødvendig. Vi ville finne en mobil som var rimeligere og samtidig lære henne å kjøpe brukt, forteller Berge.
Les mer
Slik sparer du penger på innkjøp av nye telefoner til de ansatte
Det er mye penger å spare på å velge mobiltelefoner fra Teleoutlet. De er brukt...
Les mer
Å kjøpe brukt mobiltelefon - er det trygt?
Du tenker kanskje at det er risikabelt å kjøpe en brukt mobiltelefon. Hos TeleOutlet er vi...
Les mer
Tusenlapper å spare:
– Vi sparte flere tusenlapper, og da tok vi oss råd til å kjøpe en versjon med ekstra lagringsplass. Vi bestilte på lørdag, og allerede mandag hadde Emma en splitter ny mobil i hendene, sier han.
Les mer
Tips til bedre bilder
Mobilbilder De fleste er mest vant til å holde mobilen i en “stående” posisjon (Portrett)....
Les mer
iPhone 12 eller iPhone 13?
Apples iPhone 13 er ny i 2021, men iPhone 12 er fortsatt en glitrende telefon. Vi sammenlikner telefonmodellene.
Les mer
Vann i mobilen?
Mister du mobiltelefonen i vann, er det viktig at du gjør ting raskt for ha...
Les mer
Brukt mobil til barna? Moren til Agnes (11) deler sin erfaring
- Jeg kommer aldri til å kjøpe ny mobiltelefon til barna igjen, sier Guri Berge....
Les mer
Hva er greia med brukt mobiltelefon?
Hva er greia med brukte telefoner?
Nye mobiltelefoner koster ganske mye penger i disse dager, og ikke alle kan bruke en formue på å skaffe seg drømme-telefonen. Det er her brukte telefoner kommer inn i bildet. Kjøper du brukt slår du også et slag for miljøet. Men er en brukte telefon virkelig det beste alternativet? Vi ser litt på valgmuligheter på brukte telefoner og hvordan du kjøper dem. Hvis du ønsker å spare penger, les videre! 
Les mer
Vi har testet og satt noen av våre bestselgere opp mot hverandre.
iPhone XS versus iPhone XS MAX og Samsung Galaxy S10 versus Galaxy S10+
Les mer
Vedlikehold av mobiltelefonen
Smarttelefon har blitt en viktig del av hverdagen. Telefonen er så viktig at en dag...
Les mer
Kjøp ny eller brukt mobil hos Teleoutlet
Teleoutlet selger ny-ish og bittelitt brukte mobiltelefoner. Teleoutlet er et brand fra den uavhengige mobilforhandleren One2cel...
Les mer