Ny-ish og bittelitt brukte mobiler. Bra for lommeboka og bra for planeten.

Mobil til barna? Velg brukt og spar penger

 «Hei, mamma! Jeg er ferdig på skolen og ville bare si fra at jeg blir med Anette hjem. Kan jeg spise middag der?»

Å gi barna en mobiltelefon gir en stor trygghet for deg som forelder. Ikke bare gjør den at du kan nå barna mens du fortsatt er på jobb. De kan også fortelle hvor de er etter skoletid, eller kontakte deg hvis det skjer noe. Dermed blir hverdagen enklere, og du slipper å være bekymret for om poden har det bra og er trygg.

Samtidig har mange ikke lyst eller mulighet til å bruke tusenvis av kroner. Det er tross alt en stor investering å kjøpe mobiltelefon. Derfor får mange barn dette i bursdags- eller julegave av foreldrene sine. Ifølge tall fra Medietilsynet har omtrent alle barn i alderen 9–18 år (97 prosent) egen mobil.

For Guri Berge, som kjøpte brukt mobil til sin 11 år gamle datter, er det viktig å lære barna verdien av å kjøpe brukt.

FORNØYDE: Guri Berge valgte ny-ish telefon da datteren skulle ha mobil.

– Som mange andre 11-åringer ønsket hun seg den nyeste modellen, men det synes ikke vi var nødvendig. Vi ville finne en mobil som var rimeligere og samtidig lære henne å kjøpe brukt, forteller Berge.

Valget falt på Teleoutlet, som hun fikk et godt inntrykk av på grunn av den gode garantiordningen og en oversiktlig nettbutikk

En lønnsom investering

For deg som forelder skal det være forutsigbart og lønnsomt å kjøpe en telefon til barnet ditt. Mange er nok redde for at de kjøper en telefon som ikke fungerer helt som den skal hvis de skal kjøpe brukttelefon, men det trenger ikke nødvendigvis å være en risiko.

– Stadig flere kjøper brukt mobil til barna. De ser at det er en god investering, og at de får en mobil som er like god som ny. I tillegg føles det bra å gå for gjenbruk, sier Per-Ivar Kleivdal, grunnlegger og daglig leder av Teleoutlet.

– Vi sjekker alle telefoner grundig og reparerer eventuelle riper eller småskader før vi selger dem videre. Mange av telefonene vi får inn er knapt brukt, forteller han.

SJEKK UTVALGET AV NY-ISH MOBILTELEFONER HOS TELEOUTLET

Fordeler ved å kjøpe brukttelefon i gave til barna

Det er mange fordeler ved å kjøpe en (bittelitt) brukt mobil fra Teleoutlet til barna. Her er noen:

  • Du får samme betingelser som ved kjøp av ny telefon (2 års garanti + 30 dagers åpent kjøp).
  • Alle telefoner blir sett over og sertifisert for videresalg.
  • Det er mye billigere enn å kjøpe ny (opptil 70% billigere).
  • Du bidrar til mindre elektronisk avfall og sørger for gjenbruk av fullt funksjonelle telefoner.
  • Telefonen selges uten bindingstid.

ANBEFALTE MOBILTELEFONER FOR BARN

Brukt betyr ikke det samme som slitt

En av de store fordelene med en ny-ish telefon, er at den ofte ikke har vært brukt en gang! Hvis originalforpakningen er brutt, kan ikke forhandler selge telefonen som ny – selv om den opprinnelige kunden bare har åpnet pakken og sendt mobilen i retur.

I andre tilfeller er det relativt nye telefoner som har vært leaset. Disse telefonene blir som oftest behandlet svært pent, og blir returnert nærmest uten riper og merker. 

At en telefon er renovert, betyr at den har blitt gjennomgått av en sertifisert tekniker som ser på batteriets tilstand og andre essensielle funksjoner.

– De fleste telefonene er i svært god stand når de blir levert til oss. Ved behov blir batteriet, skjermen og/eller dekselet byttet ut før den blir sertifisert og godkjent til videresalg. Da er den like god som en ny telefon, sier Per-Ivar Kleivdal.

 

Bra for lommeboka – og for miljøet

Det er billigere å kjøpe en brukt telefon (det sier seg jo selv). Siden alle telefonene blir klargjort og sertifisert til videresalg, kan du også være trygg på at du kjøper en telefon som varer.

Dette er bra for miljøet. I mange år har det vært vanlig at bedrifter leaser telefoner i kanskje ett eller to år, før de skifter ut mobilparken med nyere versjoner.

Disse litt brukte telefonene har fortsatt svært god funksjonalitet, og er perfekte for barn som trenger en telefon de kan ringe, tekste og kanskje spille med.

2 års garanti og 30 dagers åpent kjøp

Det fine med å kjøpe brukttelefoner (eller ny-ish som vi liker å kalle det) fra Teleoutlet, er at du får samme garanti og betingelser som når du kjøper en splitter ny telefon. Det er 2 års garanti på telefonen, og Teleoutlet har 30 dagers åpent kjøp med gratis retur. Hvis barnet ditt vil ha en annen telefon, kan du altså enkelt sende den tilbake og bytte.

 


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Andre har også lest

Slik sparer du penger på innkjøp av nye telefoner til de ansatte
Det er mye penger å spare på å velge mobiltelefoner fra Teleoutlet. De er brukt...
Les mer
Å kjøpe brukt mobiltelefon - er det trygt?
Du tenker kanskje at det er risikabelt å kjøpe en brukt mobiltelefon. Hos TeleOutlet er vi...
Les mer
Tusenlapper å spare:
– Vi sparte flere tusenlapper, og da tok vi oss råd til å kjøpe en versjon med ekstra lagringsplass. Vi bestilte på lørdag, og allerede mandag hadde Emma en splitter ny mobil i hendene, sier han.
Les mer
Tips til bedre bilder
Mobilbilder De fleste er mest vant til å holde mobilen i en “stående” posisjon (Portrett)....
Les mer
iPhone 12 eller iPhone 13?
Apples iPhone 13 er ny i 2021, men iPhone 12 er fortsatt en glitrende telefon. Vi sammenlikner telefonmodellene.
Les mer
Vann i mobilen?
Mister du mobiltelefonen i vann, er det viktig at du gjør ting raskt for ha...
Les mer
Brukt mobil til barna? Moren til Agnes (11) deler sin erfaring
- Jeg kommer aldri til å kjøpe ny mobiltelefon til barna igjen, sier Guri Berge....
Les mer
IPhone 12 og 12mini
iPhone 12 har en nydelig ny design, full 5G-støtte, flotte kameraer og enda bedre ytelse.
Les mer
Hva er greia med brukt mobiltelefon?
Hva er greia med brukte telefoner?
Nye mobiltelefoner koster ganske mye penger i disse dager, og ikke alle kan bruke en formue på å skaffe seg drømme-telefonen. Det er her brukte telefoner kommer inn i bildet. Kjøper du brukt slår du også et slag for miljøet. Men er en brukte telefon virkelig det beste alternativet? Vi ser litt på valgmuligheter på brukte telefoner og hvordan du kjøper dem. Hvis du ønsker å spare penger, les videre! 
Les mer
Vi har testet og satt noen av våre bestselgere opp mot hverandre.
iPhone XS versus iPhone XS MAX og Samsung Galaxy S10 versus Galaxy S10+
Les mer
Vedlikehold av mobiltelefonen
Smarttelefon har blitt en viktig del av hverdagen. Telefonen er så viktig at en dag...
Les mer
Kjøp ny eller brukt mobil hos Teleoutlet
Teleoutlet selger ny-ish og bittelitt brukte mobiltelefoner. Teleoutlet er et brand fra den uavhengige mobilforhandleren One2cel...
Les mer