Tusenlapper å spare:

Mathias sjekker kvaliteten på telefonene

– Disse mobilene er like gode som nye

Teleoutlet tilbyr ny-ish mobiltelefoner til svært lave priser. Mathias Haugsdal og hans kolleger sjekker samtlige grundig før de selges videre. – Mange av mobilene er knapt brukt, sier han.

– Da mobiltelefonen kom i posten etter to dager viste den seg å være like bra som ny, men til halv pris, forteller Teleoutlet-kunde Morten Kjær.

Han er en av stadig flere som velger å kjøpe brukt (eller ny-ish) mobil når den gamle skal byttes ut. Kanskje ikke så rart når prisene er opptil 70 prosent lavere enn ved kjøp av helt nye mobiltelefoner. Kvaliteten er det heller ingenting å si på:

"– Alle brukte mobiltelefoner må godkjennes i vår kvalitetskontroll før de kan selges videre i nettbutikken, forteller Mathias Haugsdal, tekniker hos Teleoutlet."

Han forteller at dette innebærer kontroll av alle knapper, berøringsskjerm, nettverk og WiFi-tilkobling, kameraer, høyttalere og mikrofon.

– I tillegg sjekker vi at mobilen er nullstilt, at innhold er slettet og at den ikke er sperret til operatør. Mobilen skal selvsagt ikke ha betydelige sprekker, bulker, riper eller væskeskader, sier han.

Fikk drømmemobilen til halv pris
Morten Myren

Morten Kjær fra Vanse i Agder valgte å handle ny-ish mobiltelefon fra Teleoutlet da han var på jakt etter en Samsung Note 20 Ultra i fjor.

– Jeg trengte en ny firmatelefon og ønsket å teste ut hvordan det funket å kjøpe brukt. Det er mulig jeg kunne funnet en på bruktmarkedet også, men det føles atskillig tryggere å bruke en leverandør som har garantier og åpent kjøp, sier han.

Kjær fant mobilen han var på jakt etter, og valgte en modell med såkalt B-gradering. Det vil si at mobilen er meget pent brukt, og som kan inneholde noen små riper / bruks-merker som kun kan ses tett på
– Mobilen ble bestilt søndag, kom i posten på tirsdag, og viste seg å være akkurat som ny. Bare til halve prisen, smiler Kjær.

SISTE FINISH: – Det bidrar til å sikre «ny mobil-følelsen», sier Mathias Haugsdal.

SISTE FINISH: – Det bidrar til å sikre «ny mobil-følelsen», sier Mathias Haugsdal.

– Umulig å se at den var brukt

Samme opplevelse hadde Christian Myren fra Hommelvik da han skulle kjøpe ny mobiltelefon til sin datter. Emma ønsket seg en iPhone 11, noe far syntes var i dyreste laget. Helt til han oppdaget Teleoutlet.
Vhristian Myhren
FORNØYD: Teleoutlet-kunde Christian Myren.

"– Vi sparte flere tusenlapper, og da tok vi oss råd til å kjøpe en versjon med ekstra lagringsplass. Vi bestilte på lørdag, og allerede mandag hadde Emma en splitter ny mobil i hendene, sier han."

For det var faktisk slik det føltes, selv om mobilen hadde C-gradering, noe som gis til telefoner med større riper og mindre bulker.

"– For oss var det umulig å se at den var brukt, forteller Myren"

Åpent kjøp og to års garanti

Hos Teleoutlet er tekniker Mathias Haugsdal glad for å høre at mobiltelefonene de selger overgår kundens forventninger.

– Alle mobilene blir grundig vasket og pusset, og vi fjerner selvsagt støv fra ladeporter, høyttalere og lignende før vi sender de fra oss. Det bidrar til å sikre «ny mobil-følelsen», samtidig som vi er ærlige når vi graderer de ulike telefonene. Kjøper du en som er «Som ny» er den nettopp det, mens du må forvente at grad B og C har enkelt riper, sier han og forsikrer:

– Uansett dreier dette seg kun om kosmetiske skader. Når du kjøper mobiltelefon av oss garanterer vi at du får et produkt som fungerer akkurat så godt som du forventer. Derfor er det selvsagt 30 dagers åpent kjøp og to års garanti på alle våre mobiltelefoner.

Billig mobilBrukt mobilMobil til barnNy-ish

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert