Ny-ish og bittelitt brukte mobiler. Bra for lommeboka og bra for planeten.

Vedlikehold av mobiltelefonen

Smarttelefon har blitt en viktig del av hverdagen. Telefonen er så viktig at en dag uten en ordentlig fungerende mobil kan være katastrofe. Telefoner brukes ikke bare til samtaler lenger; de fungerer til all kommunikasjon som dagbok, vekkerklokke, kalender, datamaskin, nettverksverktøy og i enkelte tilfeller som fastlege. Som med alt annet utstyr, betyr konstant bruk at ytelsen reduseres. Sprekker begynner å vises, apper lastes ikke så raskt som før, og batteritiden forringes. Dette er frustrerende. Du kommer imidlertid langt med litt forebyggende og aktivt vedlikehold for å holde mobilen i toppform over tid.

Lad og bruk riktig
Et dårlig batteri skaper frustrasjon. De fleste mobileiere ikke klar over at de spiller en viktig rolle i forringelsen av telefonbatteriet. Du trenger ikke å tømme batteriet helt før du lader det - dette forkorter faktisk batteriets levetid. De siste årene har de fleste telefoner litium-ion-batterier. Disse batteriene er på sitt beste når de lades så mye som mulig. Det anbefales at du lader ofte, eller kobler telefonen til laderen før den blir under 40% og lader til minst 85% før du gjenopptar bruk. Start telefonen på nytt fra tid til annen. Alle datamaskiner trenger det. Slå av tjenester du ikke trenger og hold batteriet kjølig. Slå av telefonen for å la det avkjøles hvis det overopphetes. Skru av animasjoner og live-bakgrunner, skru av mobildata når du kan bruke Wi-Fi. Når du velger bort animasjoner, klikker skjermen bare på plass uten animasjon. Du kan også slå av Transition Animation Scale på samme måte. Hvis du er en aktiv bruker, vil du sannsynligvis legge merke til at Androiden din yter raskere med alle animasjoner av.

Beskytt telefonen
Du må også beskytte telefonen mot fall, noe som skjer oftere enn du kanskje forestiller deg. Med mindre du har et ubegrenset budsjett for å fikse telefonskjermen hver gang den går i bakken, bør du få på plass en skjermbeskytter før du tar telefonen i bruk. I disse dager kommer de fleste Androids og iPhones med glass også på baksiden. Disse kan knuses hvis de faller. Det kan også være ubehagelig for fingrene og mindre pent hvis mobilen din har riper og sprekker rundt rammen. Kjøp et beskyttende mobildeksel, de koster svært lite i forhold til telefonen. Noen deksler på markedet er jo til og med ganske fine.

Oppdater programvaren din regelmessig
Programvareoppdateringer kan være en smule frustrerende - men de er veldig viktige. Oppdateringer er den raskeste måten å fikse feil og ytelsesproblemer. Det kan ta litt tid, men du er (nesten) alltid trygg på at telefonen er bedre enn den var før oppdateringene. Oppdateringer gir deg også tilgang til eventuelle nye utgivelser av systemet. Husk å oppdater mens du bruker WiFi, da disse oppdateringene vanligvis er store filer, og du sannsynligvis vil ha lite mobildata igjen når oppdateringen er lastet ned.

Avinstaller overflødige apper eller programmer
Ikke alle apper og programmer på telefonen din er nyttige. Noen reduserer ytelsen fordi de alltid kjører i bakgrunnen. Rydd opp i telefonen din ved å fjerne apper du ikke bruker. Gjør du dette, frigjør du RAM og øker også batteriets ytelse. Med tanke på hvor flytende mobilbruk er, er det viktig å gjøre dette så regelmessig som mulig. Noen apper som var nyttige for tre måneder siden, kan ha blitt overflødige og tar nå bare plass på telefonen din. Angi at appene dine skal oppdateres automatisk, eller oppdater dem manuelt minst en gang i uken. Gjør det mens du sover så slipper du frustrerende venting.

Tøm hurtigbufferen
Når du installerer apper eller når de kjører, kan de legge igjen søppelfiler i cachen. De tar opp minnet du kan bruke til ting du virkelig vil gjøre. Fjern disse filene fra tid til annen. Både Android og iOS lar deg gjøre dette.

Slutt å synkronisere
Synkronisering er en veldig god funksjon som synkroniserer dataene dine med tjeneste-servere. Ved å synkronisere konstant, kan du få varsler når ny e-post kommer inn, eller når nye oppdateringer for apper er tilgjengelig. Ofte sjekkes e-posten din hvert 5. minutt for ny innkommende post, og dette vil gå ut over telefonens kapasitet til andre aktiviteter. Du kan skru av synkronisering for unødvendige tjenester eller bare ha den på når du trenger å overføre eller laste opp materiale til servere. 

Oppbevar telefonen riktig
Ganske opplagt egentlig. Med mindre du bruker et supereffektivt etui eller skjermbeskytter, bør du unngå å legge nøkler og telefonen i samme lomme eller veske. Har du hatt en ripe midt i området du trenger for å sveipe, erfarer du fort at riper kan redusere berøringsopplevelsen kraftig.

Unngå vann og ekstreme temperaturer
De fleste legger ikke telefonene sine i vann med vilje, men mange glemmer at de har en telefon i lommen når de drar til stranden eller bassenget. En dukkert senere, og telefonen er havarert. En vanlig årsak til væskeskadet mobil er at den ramler i toalettet. Legg heller aldri mobilen direkte i sola, da overopphetes den og slutter å virke til den får normaltemperatur igjen. Ramler telefonen i vannet kan det fungere å tørke den ut. Ikke vær fristet til å bruke den selv om den tilsynelatende er helt fin rett etter et bad. Skru den av og legg den til tørk. Ikke bruk hårføner, da kan du svi innmaten. 

Utvid lagringen
Hvis telefonen tillater det, bør du installere et eksternt SD-kort for å øke den tilgjengelige lagringsplassen, og deretter kjøre alle apper du kan fra denne lagringen. Du kan også bruke SD-kort til å lagre mediefiler. Dette frigjør telefonens interne minne, noe som resulterer i bedre ytelse.

Bruk en app-killer
Nedlasting av en app-killer kan være en fin måte å forbedre telefonens ytelse. Denne eksterne appen lar deg deaktivere applikasjoner og oppgaver som går i bakgrunnen for å øke hastigheten og batterilevetiden. 

Hold det rent
Du kan kanskje ikke se støvpartikler, men de kommer inn på smarttelefonen din selv om du bruker etui eller skjermbeskytter. For mye støv, og ytelsen til telefonen din reduseres. Bruk en myk klut med en passende skjermrens for å tørke skjermen forsiktig. Åpne dekselet nå og da for å gi telefonen en tørk og bli kvitt støvet. 


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Andre har også lest

Samsung mobiltelefoner – få mye for pengene!
Samsung mobiltelefoner kommer i mange varianter, med et utall funksjoner og i ulike prisklasser, så...
Les mer
Ja! Vi elsker Apple-telefoner
Høy ytelse, moderne design, avanserte kamera og lav brukerterskel er bare noen grunner til at...
Les mer
Teleoutlet; Bra for lommeboka – bra for planeten
Teleoutlet er en nettbutikk for bittelitt brukte og så godt som nye mobiltelefoner. Hver eneste...
Les mer
Mobil til barna? Velg brukt og spar penger
– Som mange andre 11-åringer ønsket hun seg den nyeste modellen, men det synes ikke vi var nødvendig. Vi ville finne en mobil som var rimeligere og samtidig lære henne å kjøpe brukt, forteller Berge.
Les mer
Slik sparer du penger på innkjøp av nye telefoner til de ansatte
Det er mye penger å spare på å velge mobiltelefoner fra Teleoutlet. De er brukt...
Les mer
Å kjøpe brukt mobiltelefon - er det trygt?
Du tenker kanskje at det er risikabelt å kjøpe en brukt mobiltelefon. Hos TeleOutlet er vi...
Les mer
Tusenlapper å spare:
– Vi sparte flere tusenlapper, og da tok vi oss råd til å kjøpe en versjon med ekstra lagringsplass. Vi bestilte på lørdag, og allerede mandag hadde Emma en splitter ny mobil i hendene, sier han.
Les mer
Tips til bedre bilder
Mobilbilder De fleste er mest vant til å holde mobilen i en “stående” posisjon (Portrett)....
Les mer
iPhone 12 eller iPhone 13?
Apples iPhone 13 er ny i 2021, men iPhone 12 er fortsatt en glitrende telefon. Vi sammenlikner telefonmodellene.
Les mer
Vann i mobilen?
Mister du mobiltelefonen i vann, er det viktig at du gjør ting raskt for ha...
Les mer
Brukt mobil til barna? Moren til Agnes (11) deler sin erfaring
- Jeg kommer aldri til å kjøpe ny mobiltelefon til barna igjen, sier Guri Berge....
Les mer
IPhone 12 og 12mini
iPhone 12 har en nydelig ny design, full 5G-støtte, flotte kameraer og enda bedre ytelse.
Les mer
Hva er greia med brukt mobiltelefon?
Hva er greia med brukte telefoner?
Nye mobiltelefoner koster ganske mye penger i disse dager, og ikke alle kan bruke en formue på å skaffe seg drømme-telefonen. Det er her brukte telefoner kommer inn i bildet. Kjøper du brukt slår du også et slag for miljøet. Men er en brukte telefon virkelig det beste alternativet? Vi ser litt på valgmuligheter på brukte telefoner og hvordan du kjøper dem. Hvis du ønsker å spare penger, les videre! 
Les mer
Vi har testet og satt noen av våre bestselgere opp mot hverandre.
iPhone XS versus iPhone XS MAX og Samsung Galaxy S10 versus Galaxy S10+
Les mer
Kjøp ny eller brukt mobil hos Teleoutlet
Teleoutlet selger ny-ish og bittelitt brukte mobiltelefoner. Teleoutlet er et brand fra den uavhengige mobilforhandleren One2cel...
Les mer