Samsung Galaxy S24 og S23 - hva er forskjellen på mobiltelefonene?

Samsungs nyeste mobiltelefon er på plass i butikkene, og nå lurer du kanskje på hva som konkret skiller Samsung Galaxy S24 fra S23. Her får du oversikten over forskjeller på de to Samsung-modellene. 

 Samsung Galaxy S24 og S23-modeller

Galaxy S24-serien består i likhet med S23-serien av tre modeller: 

 • Basismodellen Samsung Galaxy S24
 • Samsung Galaxy S24+ med noe større skjerm
 • Samsung Galaxy Ultra

Nyhet! Samsung Galaxy med AI-funksjon

Ved første øyekast ligner Samsung Galaxy S24-modellene mye på Samsung Galaxy S23-mobilene, men det er gjort en del forbedringer. Innmaten er oppgradert og maskinkraften er forbedret, men den store nyheten er nok likevel bruken av kunstig intelligens - AI. 

Teksten fortsetter etter bilde: 

Samsung har utviklet Galaxy AI med en rekke nyttige funksjoner. Én av funksjonene er Circle to Search. Dette innebærer at du kan lage en sirkel med fingeren hvor som helst på skjermen, og så vil telefonen automatisk google det du har sirklet inn. Ser du for eksempel en genser du liker, eller et bilde fra en by du vil vite hvor er, kan du få opp informasjonen du er ute etter uten å skrive en eneste bokstav.

Live-oversettelse med AI

En annen AI-funksjon hos Samsung Galaxy S24-mobilene, er live-oversettelse som faktisk oversetter det du sier mens du snakker i telefonen. Plott inn språket du snakker og hvilket språk du vil oversette til. Dermed er det ikke noe problem å ringe etter drosje i Frankrike eller et hotell i Italia. 

Oversettelsefunksjonen finnes foreløpig ikke på norsk, men enn så lenge kan du snakke engelsk og få oversatt til det språket du ønsker. Oversetteren kan også brukes på chat, tekstmeldinger eller som en tolk på gata. 

I tillegg til dette kan AI-funksjonen hos Samsung Galaxy S24 hjelpe deg med å oppsummere tekster, lydfiler og annet. Du ber bare om et sammendrag og dermed får du raskt og enkelt med deg det viktigste. 

Få hjelp av AI til bilderedigering

Også når det gjelder fotografering kan AI hjelpe deg med å optimalisere bildene dine. 

Med funksjonen AI ISP kan du ta lyse, fargerike og skarpe bilder også i mørket. Med fingeren zoomer du deg stadig nærmere, og den nye AI Zoom-løsningen sørger for at den høye bildekvaliteten bevares.  

Teksten fortsetter etter bilde: 

AI-støttet bilderedigering på Samsung Galaxy S24-mobilene åpner også for nye kreative muligheter. Du kan enkelt endre bildet ditt. Du kan rotere fotoet, objekter kan flyttes og funksjonen Generative Edit fyller ut bakgrunnen og får uønskede detaljer til å forsvinne. 

Like mobilkameraer på Samsung Galaxy S23 og S24

Selv om Samsung Galaxy S24 har supre AI-funksjoner til bildebehandling, er selve mobilkameraet ganske likt som hos Samsung Galaxy S23.

Samsung Galaxy S24 og S24+ er i likhet med S23 og S23+ utstyrt med 12 MP selfiekamera foran og  trippelkamera på baksiden. Trippelkameraet består av et 50 MP hovedkamera med 2x optisk zoom, et 12 MP ultravidvinkelkamera og et 10 MP telefotokamera med 3x optisk zoom. 

Når det gjelder Samsung Galaxy S24 Ultra, er kameraene noe bedre enn på Samsung Galaxy S23 Ultra. På nykommeren ser vi en forbedring i kameraets maskinvare, spesielt med et 200 MP hovedkamera og forbedret optisk zoom. 

Forbedret batterikapasitet 

Batterikapasiteten på Samsung Galaxy S24, S24+ og S24 Ultra er svært god. Med standardmodellen kan du eksempelvis se videoer i inntil 29 timer og lytte til musikk i 78 timer. 

Modellene er utstyrt med følgende batterier: 

 • Galaxy S24 4000 mAh
 • Galaxy S24+ 4900 mAh
 • Galaxy S24 Ultra 5000 mAh 

Til sammenligning har S23-modellene følgende batterier: 

 • Galaxy S23 3900 mAh
 • Galaxy S23+ 4700 mAh
 • Galaxy S23 Ultra 5000 mAh

Flatere design og større skjerm

Det er enkelte forskjeller på seriene S24 og S23 fra Samsung Galaxy. For eksempel er Galaxy S24 Ultra laget i titan, akkurat som iPhone 15 Pro. Dette gjør at mobilen både ser ny ut og føles litt annerledes. Telefonen er lettere, og selv om den føles glatt, oppleves den som stødig i hånden. Du kan velge mellom 7 lekre mineralfarger ved kjøp av den nyeste Samsung-modellen.

Skjermen er blitt noe større på de to rimeligste S24-modellene sammenlignet med S23-modellene. Skjermstørrelsen på standardversjonen har økt fra 6, 1’’ hos S23 til 6,2’’ hos S24. Når det kommer til mobilskjermen har den økt fra 6,6’’ på S23+ til 6,7’’ hos S24. Samsung Galaxy S24 Ultra har en hovedskjerm på 6,8’’, den samme størrelsen som på S23 Ultra. 

Selve telefonen har nesten samme mål og vekt som forrige generasjon. Det skiller kun noen millimeter og et gram på noen av modellene, så på dette området er det ingen vesentlige forskjeller på de to telefonene. 

En forskjell med alle mobiltelefonene i Samsung Galaxy S24-serien er at den avrundede skjermen fra tidligere modeller er borte. S24 er dermed flatere enn S23, selv om kameraene fremdeles stikker ut bak.

Noe mer avansert programvare 

Samsung Galaxy S23 tilbyr solid programvare med mulighet for oppgradering, men med S24-serien tar Samsung det et skritt videre. S24-mobilene kommer med enda mer avansert programvare som inkluderer den nevnte AI-funksjonaliteten, bedre systemytelse og effektivitet, samt forbedret brukeropplevelse. 

Ved oppgraderingen til operativsystemet One UI 6,1 i S24-serien gir flere tilpasningsmuligheter og en forbedret brukeropplevelse sammenlignet med One UI 5,1 i S23-serien. Du får blant annet nye widgets, forbedret navigasjon og forbedrede innstillingsmenyer.  

God lagringskapasitet hos både S23 og S24

Hvis du går for standardversjonen av Samsung Galaxy S24, kan du velge mellom en mobiltelefon med 128 GB eller 256 GB lagringsplass. Velger du Samsung Galaxy S23, kan du også få kjøpt telefon med 512 GB lagringskapasitet. 

Går du for S23+ eller S24+ vil du i begge tilfeller få valget mellom 256 GB og 512 GB i lagringsplass.

Både Samsung Galaxy S24 Ultra og S23 Ultra fås kjøpt med 256 GB, 512 GB og 1 TB minne.

Dette er likhetene mellom S23 og S24?

En del er altså nytt med S24, men det er fortsatt en del likhetene mellom de to modellene. Her er noen av dem (med utgangspunkt i basismodellen): 

 • Samsung Galaxy S24 og S23 er estetisk sett ganske like. De har også omtrent samme plassering av kamera. 
 • Begge telefonene bruker Samsung Dynamic AMOLED 2x-skjermteknologi for høyoppløselige skjermer. 
 • Både S24 og S23 kommer med Android-operativsystemet, men S23 starter med en tidligere versjon enn hva S24 gjør. 
 • Samsungs One UI-brukergrensesnitt er standard på begge telefonene. 
 • Begge mobilmodellene støtter 5G-tilkobling. Dette gir rask dataoverføring og streaming. 
 • Både S23 og S24 har ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykksensor for sikkerhet. 
 • Begge telefonene støtter trådløs lading. 
 • De har begge IP68-klassifisering for vann- og støvbestandighet. 
 • Begge er integrert med Samsung-tjenester som Samsung Pay, Samsung Health og Bixby. 

Er det verdt å oppgradere fra Galaxy S23 til Galaxy S24?

Mobiltelefonene er i seg selv ganske like i design, selv om det er gjort noen mindre forandringer. Begge har svært gode kameraer og bra maskinvare. Du får altså en god telefon uansett om du velger Samsung Galaxy S23 eller S24. 

Er du en AI-entusiast, vil du sikkert like de nye funksjonene på S24. Og bruker du mye tid på bilderedigering, vil denne nye Samsung-modellen gi deg muligheter du ikke har på S23. 


Sjekk alle våre bittelitt brukte og ny-ish mobiltelefoner fra Samsung i Teleoutlets nettbutikk.

1 kommentar

Christian

Christian

Nå blir s23 serien oppdatert med one ui 6.1 og ai i løpet av mars. Så forskjellene blir enda mindre

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert