9 tips! Smart tilbehør til mobil på ferie fra Teleoutlet

Sørg for smart og praktisk tilbehør til mobilen når du drar på ferie. Sjekk det store utvalget av mobiltilbehør hos Teleoutlet.

Teleoutlet er kjent for sine ny-ish og bittelitt brukte mobiltelefoner til gode priser. Men vi har også splitter nytt tilbehør til mobil og mange av produktene er svært nyttige på ferie. Her er våre 9 tips til smart tilbehør til mobil når du er på ferie eller reise. 

Deksel til mobilen

Alle vet hvor fort gjort det er å miste mobilen ut av lommen, få riper, hakk eller andre skader. Et beskyttende deksel på mobilen forhindrer og begrenser skadene dersom den uheldigvis skulle gå i bakken. Dekselet beskytter også mot sol direkte på mobilen.

Mobildekslene finnes i ulike varianter:

  • Mobildeksel som dekker bakside og sidene. Noen har en forhøyet kant som beskytter skjermen når du legger mobilen ned, og den kan ta av for støt om du skulle miste mobilen i bakken.
  • Bakdeksel som primært beskytter baksiden av mobilen.
  • Mobildeksel med kortholder, også kalt lommebokdeksel. Med mobil og lommebok i ett, er det færre ting å passe på ferie. Dekselet beskytter begge sider av mobilen.

Dekslene er laget i ulike materialer: Silikon, lær og hardplast.

Hos Teleoutlet har vi deksler til de fleste mobiltelefonen både de nyeste og tidligere modellene fra ulike merker. Vi har mobildeksler til alle varianter av Apple iPhone og Samsung Galaxy, men også Google, Sony, OnePlus, Xiaomi og andre merker.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

GODT BESKYTTET: Sørg for beskyttelse med deksel og for skjerm, så begrenser du skader på mobilen dersom uhellet er ute når du er på ferie. (FOTO: Getty)

2. Skjermbeskyttelse mot støv, skitt og bakterier

Det er trasig å få knust skjermen på mobilen når du er på ferie. Og det kan bli mye styr for å få den reparert de få dagene du kanskje er på feriestedet. En skjermbeskyttelse kan spare deg for mye trøbbel om uhellet skulle skje.

Skjermbeskyttelsen hjelper også mot støv, sand og vannsprut. Så sørg for å sette på en skjermbeskytter på mobilen før årets ferie. 

Hos Teleoutlet har vi helt nye skjermbeskyttere fra PanzerGlass til blant annet iPhone,  Samsung Galaxy og Google Pixel. Vi har også skjermbeskyttelse fra norske Key med dobbeltherdet Asahi-glass og beskyttelsesfilm mot brudd.

Våre skjermbeskyttere har også gjennomgått en antibakteriell behandling, noe som er praktisk på reise i land hvor man lett kan bli smittet av bakterier og virus som gir feriemage og andre problemer.

3. Linsebeskytter 

Er du mye utendørs, slik som i ferien, er det større risiko for at mobilkameraet utsettes for skader. Og er det én ting du ikke vil ha trøbbel med i ferien, er det mobilkameraet. Her kan en linsebeskytter forebygge skader på kameraobjektivene på baksiden av mobilen. 

Linsebeskytteren er en liten plate laget av herdet glass eller plast som festes på kameraet. Dette vil beskytte linsene mot riper, smuss, støv og fingeravtrykk som gir deg dårligere bilder, men også kan gjøre skade på kameramobilen. 

4. Lader og adapter til ferien

Skal du på ferie utenfor Norge? Sørg i så fall for at du har en mobillader som virker i landet du skal til. 

Stikkontaktene kan være forskjellige fra land til land, så du trenger å ha med en adapter som passer. 

Vær også obs på at strømnettet i andre land kan ha en annen spenning enn hjemme. Sørg for at laderen din støtter den  spenningen der du er, eller ha med en universell lader som kan tilpasses ulike spenninger. 

Artikkelen fortsetter etter bildet.

POWERBANK I TURSEKKEN: Husk å ta med en fulladet powerbank på tur! Det er kjipt å gå tom for strøm på mobilen når ferieminnene skal foreviges på fjellturen. (FOTO: Getty)

5. Powerbank - påfyll av strøm når du trenger den!

Kart, foto, filming og annen bruk av mobil på ferie, kan tømme batteriet raskere enn du tror. Da er en powerbank god å ha med. Hos Teleoutlet har vi helt nye powerbanks med forskjellig kapasitet. Noen har flere porter, Både USB-A og USB-C slik at de kan brukes på ulike mobiler, og de kraftigste powerbankene kan også lade andre enheter som laptoper.

Med powerbankene følger USB-C til USB-C ladekabler. Eller du kan droppe kabelen med trådløs oppladning via CellularLine Trådløs Power Bank.

NB! Det er ikke lov å pakke powerbanken i bagasjen som sjekkes inn på fly. Den må ligge i håndbagasjen.

6. Mobilholder til bilturen og sykkelturen

Med en mobilholder i bilen, vet du alltid hvor du finner mobilen. Du har hendene fri, men har mobiltelefonen samtidig godt synlig og innenfor rekkevidde. Teleoutlet har også mobilholder for deg som er på sykkeltur, noe som er praktisk for å enkelt sjekke for eksempel et kart.

Husk at mobilholderen alltid skal plasseres slik at den ikke hindrer sikt eller kjøring. Og sving av veien dersom du må ta en telefon, svare på en melding eller sjekke noe med mobilen.

7. Magnetisk kortholder

Jo mindre du har å passe på i ferien, desto bedre. Med en magnetisk kortholder op baksiden av mobilen, har du både mobil og kort raskt tilgjengelig og trygt plassert på ett sted. 

Kortholderne er enkle å feste på ved hjelp av kraftige magneter. Og du trenger ikke være redd for at bankkortene dine blir avmagnetisert. Kortholderen har god beskyttelse, så du trenger ikke bekymre deg for at bankkortene dine blir avmagnetisert. 

Den elegante Apple MagSafe FineWoven-lommeboken er kompatibel med Wher-Is-funksjonen på din iPhone. Det betyr at hvis kortholderen mot all formodning løsner, vil du få varsel om hvor du var sist. Kortholderen har plass til inntil tre kort.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

STENG BRÅKET UTE: Det kan være slitsomt å sitte flere timer på fly, mest på grunn av støyen. Med støydempende ørepropper blir reisen mye mer behagelig. (FOTO: Getty)

8. Støydempende ørepropper

Med støydempende ørepropper er det lettere å finne roen og slappe av i et fly, på toget eller bussen. Med en god podcast eller yndlingsmusikken på øret, kan du gå inn i din egen verden for en liten stund. For det er ikke til å komme fra at det kan være behov for å være litt for seg selv når man lever tett på resten av familien på et hotell, hytta eller feriehuset. 

Hos Teleoutlet finner du mange trådløse ørepropper som lades opp i etuiet sitt når de ikke er i bruk. Ørepluggene tar liten plass og er ideelle på reisen. 

Til barn anbefaler vi heller trådløse hodetelefoner laget spesielt for dem. Hodetelefonene er designet slik at de er enkle å bruke for barna, men har begrenset lydstyrke slik at hørselen ikke tar skade. Med hodetelefonene på, kan barna kose seg med barnefilmer, lydbøker og spill i bilen uten at du trenger å hysje på dem. 

I nettbutikken finner du blant annet trådløse hodetelefoner fra JBL og MusicSound. 

9. Trådløs og oppladbar høyttaler på tur

Sett feriestemningen med en høyttaler som tar liten plass, men har god lyd og grom bass! Hos Teleoutlet har vi mange bærbare bluetooth-høyttalere i passende størrelse og som tåler å være på tur. Velg en trådløs høyttaler som kan brukes både på stranden, i båten og tåler både støv og fuktighet. 

JBL har flere gode høyttalere som egner seg svært godt på ferieturen. JBL Go 3 har høyttalere med Pro Sound og er både støv- og vanntette. I tillegg har denne reisehøyttaleren en praktisk bærehempe.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert