Gode og bittelitt brukte mobiler til studenter

Trenger du ny mobiltelefon til studiestart? Å velge en ny-ish og bittelitt brukt mobil kan være et smart valg for deg som er student og ønsker å spare penger uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Som student er du sikkert vant til å ta smarte valg, uansett hva du kjøper. Et vanlig studentbudsjett har som regel ikke rom for å velge flaggskip-modeller fra hverken Samsung, Apple, Sony eller andre store mobilmerker.

Brukt mobil fra Apple og Samsung

Hvis du må investere i en ny mobiltelefon, har Teleoutlet et svært godt utvalg av bittelitt brukte mobiltelefoner som passer studenter, blant annet mange Samsung Galaxy- og iPhone-modeller. I tillegg har vi mobiler fra blant annet Google, OnePlus, Sony og Xiaomi.

De kjente mobilmerkene har som regel oppdateringer av programvare i mange år etter lansering av mobiler. Det betyr at også mobilmodeller lansert for noen år tilbake, kan ha funksjonaliteten til en langt nyere mobiltelefon.

Sjekkliste for studenten som skal kjøpe mobil

Hvilken mobil passer ditt studentliv best? Trenger du mobilen til å filme og ta bilder, bruker du den til å ta notater og lagring av mye innhold? Tenk over hva du trenger mobilen din til, viktige funksjoner og bruk. Her er en liten sjekkliste:

 • Bruker du mobilen mye i studiene og på fritiden? Da blir kapasitet på både minne og batteri ekstra viktig.
 • En mobil med god batterilevetid er avgjørende for studenter som er på farten hele dagen og ikke rekker å lade mellom slagene.
 • En rask prosessor gir en jevn opplevelse, spesielt for multitasking og tunge applikasjoner.
 • God Lagringskapasitet. Studenter trenger ofte mye lagringsplass for å holde styr på notater, dokumenter, og multimediafiler.
 • Kvalitetskamera: Et anstendig kamera er viktig for å fange øyeblikk, dokumentere notater og delta i virtuelle møter.

Artikkelen forsetter under bildet: 

NY STUDENTMOBIL: Med en bittelitt brukt mobil for du mye for pengene.

5 gode grunner for at studenter bør velge brukt mobil

Er du student, er det mange grunner for å velge en bittelitt brukt mobil, her er 5 av dem:

 1. Brukt mobil er billigere enn helt ny
 2. Du får mye mobiltelefon for pengene
 3. Du kan kjøpe brukt mobil fra trygge aktører, slik som Teleoutlet
 4. Du slipper abonnement med bindingstid
 5. Hos Teleoutlet kan du kjøpe brukte mobiler som er renset og sjekket av teknikere.

1. Bittelitt brukt mobil er billigere enn ny

Spar tusenlapper på å ikke kjøpe en splitter ny mobiltelefon. For studentbudsjettet ditt, er en ny-ish mobiltelefon rett og slett et smart valg. De nyeste iPhone-modellene ligger så klart under i pris enn de splitter nye i butikken. Velger du å kjøpe en bittelitt brukt iPhone 14-, iPhone 13- eller iPhone 12-modell, kan du virkelig gjøre et kupp.

2. Du får mye mobiltelefon for pengene

Etter lansering av nye mobiler, vil verdien straks begynne å falle. Men det betyr selvfølgelig ikke at den ny-ish mobilen er av dårligere kvalitet av den grunn. Men skal du som student investere i en ny og bittelitt brukt mobil, er det fint å vite at ingenting er i veien med den. Her kan en trygg aktør som Teleoutlet et bra sted å starte.

3. Du gjør et trygt kjøp av mobil

Det går så klart an å gjøre et godt kjøp av brukt mobil privat, enten gjennom kjente eller på nett. Men da har du ikke den samme beskyttelsen som du får når du kjøper av godkjente nettbutikker, slik som Teleoutlet.

Vi har over 10 års erfaring med gjenbruk og salg av bittelitt brukte mobiler. Vi følger forbrukerkjøpsloven og angrerettsloven. Våre kjøpsbetingelser gir deg dermed de samme garantiene som du ville fått ved kjøp av splitter ny mobil i butikk. Dette innebærer også to års garanti og selvfølgelig 30 dagers åpent kjøp, uansett produkt.

4. Du slipper bindingstid på mobilen

Ved kjøp av mobil fra Teleoutlet, slipper du også abonnement med bindingstid.

5. Du unngår skjulte skader og feil på mobiltelefonen

Før våre ny-ish og bittelitt brukte mobiler legges ut i nettbutikkene, er de grundig sjekket og renset av teknikere i vårt autoriserte verksted.

Når våre mobiltelefoner er ferdig renset og sjekket, blir de klassifisert etter tilstand. De renoverte telefonene får deretter ulike graderinger som du ser på hver mobil i nettbutikken. Graderinger er Som Ny, Grade A, Grade B og Grade C. Du vil også få informasjon om batterikapasitet, men alle graderinger har minst 85 prosent batterikapasitet og kan yte 100 prosent.

Teleoutlet innbytte

Skal du skaffe deg en ny mobil, men har en mobil som fremdeles fungerer? Hos oss kan du selge din brukte mobil gjennom ordningen Teleoutlet innbytte. Det gjør ingenting om skjermen er knust eller mobilen har andre småskader. Vi gjør en verdivurdering. Synes du den er ok, kan du selge din gamle mobil til oss. Så får du penger til å bruke på din nye mobiltelefon.

Anbefalte mobiler til studenter

Det kjente norske nettstedet Tek.no har gjennomført en test av en rekke mobiler som de mener gir deg som student mye igjen for pengene. Flere av mobilene finner du også hos Teleoutlet, men vær obs på at sortimentet vårt hele tiden skiftes ut.

Uansett! Her er noen av modellene du kan sjekke ut:

 • Samsung Galaxy A54. Fantastisk skjerm. Veldig bra hovedkamera. Lang oppdateringsplan. Rask lading.
 • Xiaomi 12. Massevis av lagringsplass og spesifikasjoner. Kommer med rask lader og kan også lades trådløst. Ok hovedkamera.
 • Sony Xperia 10V. En mobil fra Sony sin rimelige 10-serie. Bra skjerm, men ikke en mobil til gaming eller å se serier/film. God batteritid.
 • Google Pixel 6A. Enkel mobil med god ytelse og supert kamera. Vanntett. Har ikke trådløs lading.
 • Google Pixel 7A. Super skjerm og fantastisk kamera. Trådløs lading. Ansiktsgjenkjenning. Mye for pengene!
 • iPhone 11. Rask. Svært bra kamera. U1-brikke som gir forbedret airdropp. Grei batteritid.

 

Les hele testen fra Tek.no her.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert