7 tips og triks for deg som har kjøpt deg iPhone

Enkelte ting er det lurt å lære seg før du tar din nye iPhone i bruk. Bruk noen minutter og les deg opp på følgende syv tips og triks for viktige funksjoner:

 1. Slå av og på iPhone
 2. Slå av og på iPhone 11 og nyere modeller
 3. Overføring av bilder, apper, oppsett og annet innhold
 4. Hurtigkonfigurering av ny iPhone
 5. Overføring med sikkerhetskopiering
 6. Synkronisering av iPhone og datamaskin
 7. Sjekk av batterikapasitet på iPhone

 

1. Hvordan skru av iPhone og starte den på nytt?

Mange iPhone 6, 7, 8 og SE har en sideknapp du kan bruke for å slå av (og på) mobilen. Da vil det komme opp en skyveknapp på skjermen som du bruker til å slå av mobilen din. Vent i minst 30 sekunder før du eventuelt starter den på nytt ved å trykke og holde inne sideknappen til du ser logoen til Apple på skjermen.

2. Slå av og på iPhone 11, iPhone 12 og nyere modeller

Dersom du har iPhone med Face-ID slik som iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone X eller en nyere modell, må du holde inne sideknappen sammen med en av volumknappene. Når skyveknappen kommer opp på mobilskjermen, slår du av iPhonen. Vent så i ca. et halvt minutt for å sikre deg at mobilen er slått av. Oppstart gjør du ved å trykke på- og holde inne sideknappen på høyre side helt til Apple-logoen kommer opp.

3. Konfigurere og overføre bilder og annet innhold til ny iPhone

Når du konfigurerer en iPhone, betyr det at du lager innstillinger og setter opp mobilen for ditt bruk. På en måte innreder du mobiltelefonen din og overfører det du hadde på din forrige mobil, som kontakter, apper, meldinger og bilder.

Det finnes to måter å konfigurere din nye iPhone: Hurtig-konfigurering eller iCloud-sikkerhetskopiering. 

4. Slik gjør du hurtig konfigurering fra iPhone til iPhone

Varianten Hurtigstart krever at du har en iPhone som støtter iOS 11 eller en nyere versjon av det mobile operativsystemet. Slik gjør du:

 • Ha din nye og gamle iPhone påslått og legg mobiltelefonene ved siden av hverandre. Nå vil din forrige iPhone gi beskjed om å konfigurere din nye iPhone.
 • Trykk på fortsett, og nå kommer det opp et bilde på den nye mobilen. Dette bildet skanner du med din gamle iPhone.
 • Til slutt velger du “overfør fra iPhone”.

 

Artikkelen fortsetter etter bildet.

SIKKER KOPIERING: For iPhones som ikke støttes av iOS 11, kan du bruke iCloud til sikkerhetskopiering. (Foto: Getty Images)

 

5. Bruk av iCloud-sikkerhetskopi ved overføring

Dersom din gamle og/eller nye mobil ikke støttes av iOS 11, får du ikke flyttet direkte fra iPhone til iPhone. Apple mobiltelefoner som ikke er kompatible med iOS 11, er iPhone 5S, iPhone 6 og 6S, iPhone 7-modeller og de som er eldre enn iPhone 5C. Mobilene som ikke støttes av iOS 11, må gå om iCloud sikkerhetskopi. Slik gjør du:

 • Gå inn på innstillinger på din gamle iPhone og finn brukerinformasjonen din, det vil si Apple-ID iCloud, iTunes og App Store sammen med ditt navn. Gå på iCloud og slå på iCloud-sikkerhetskopi. Så velger du Sikkerhetskopier nå.
 • Når du har sikkerhetskopiert innhold og innstillinger på din gamle mobil, slår du på din nye iPhone. Etter å ha valgt deg språk og region, kommer du til siden Apper og data. Her velger du å gjenopprette fra iCloud-sikkerhetskopiering.

6. Synkronisering av iPhone og datamaskin

De fleste av oss har musikk, filmer, lydbøker, bilder og videoer samt kontakter og kalendere på ulike enheter, på Mac eller PC og iPhone. Da kan det være fint å vite hvordan du synkroniserer og oppdaterer innhold på alle enheter slik at en film du har lastet ned på datamaskinen også kan ses på mobilen, eller omvendt. Slik synkroniserer du støttet innhold:

 • Start med å koble iPhonen din til PC eller Mac ved hjelp av en USB- eller USB-C-kabel.
 • Har du en Mac, benytter du iTunes til synkronisering mot iPhone. Har du en PC, bruker du Finder.
 • Etter at du har konfigurert synkroniseringen ved hjelp av USB-kabelen, kan du nå få enhetene til å konfigurere automatisk og trådløst ved tilkobling til samme Wi-fi-nettverk.

7. Hvordan kan jeg sjekke batterikapasiteten på iPhone?

Det er superenkelt å både sjekke tilstanden på iPhone-batteriet og holde øye med batteriforbruket til mobilen din i løpet av de siste dagene. Informasjonen om strømforbruket viser hvor det går med mest batterikapasitet, hvordan du kan spare på strømmen, når du ladet sist osv.

Du får vite alt du trenger om batterikapasiteten ved å gå inn på Innstillinger, velg batteri og/eller batteritilstand.

 

 

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert