Brukt mobil til barna? Moren til Agnes (11) deler sin erfaring

- Jeg kommer aldri til å kjøpe ny mobiltelefon til barna igjen, sier Guri Berge.

 Stadig flere barn får mobiltelefon i ung alder. Tall fra Medietilsynet viser at 87% av 9-11 åringer her i landet har egen smarttelefon. Selv om det er mange gode grunner til at barnet bør ha en mobiltelefon, for eksempel å holde kontakten mens du er på jobb, kan det hende du kvier deg for å bruke større summer på en splitter ny mobil til barnet ditt. 

Da Guri Berge og hennes mann skulle kjøpe mobiltelefon til deres eldste datter, Agnes, falt valget på en ny-ish mobil fra Teleoutlet.

 Sjekk ut hvilke modeller vi anbefaler til barn her.

- Hun har vanligvis arvet våre telefoner og denne ordningen har hittil fungert bra, men nå begynner vi å bli bevisste på at vi ikke vil skifte mobil så ofte. Som mange andre 11-åringer ønsket hun seg den nyeste modellen, men det synes ikke vi var nødvendig. Vi ville finne en mobil som var rimeligere og samtidig lære henne å kjøpe brukt, forklarer Berge. 

- Jeg googlet meg frem til et par tilbydere men fikk best inntrykk av Teleoutlet. De hadde en god garantiordning og det var en oversiktlig nettbutikk. 

Bedre pris og hyggeligere for miljøet 

Familien på fem er aktive når det gjelder kjøp og salg av brukte ting, blant annet sportsutstyr, møbler og klær. Derfor så ikke Guri noe i veien med å kjøpe bittelitt brukt mobil også. Datteren ble også raskt overbevist, til tross for at hun var litt skeptisk til brukt mobil i utgangspunktet. 

- Etter å ha gjort research på Teleoutlet forklarte jeg henne at disse mobiltelefonene er av god kvalitet og er bedre for miljøet, forteller familiemoren videre.

Valget landet på en iPhone XR, en populær telefon som er kvalifisert og kategorisert innenfor grad B. Telefoner i denne klassen er meget pent brukt, samtidig som det er mye penger å spare på mobiler i denne kategorien. 

Les mer: Hva er greia med brukt mobiltelefon? 

- Leveransen var fantastisk. Vi hadde den nærmest på døren før vi hadde lagt inn bestillingen, sier Guri entusiastisk.

En telefon god som gull

Datteren fikk mobiltelefonen til bursdagen sin, og har siden vært svært fornøyd med den brukte mobilen. 
- Hun fikk den i begynnelsen av november, og den har vært god som gull, sier Guri på vegne av datteren.  
- Jeg kommer definitivt til å bruke Teleoutlet når vi skal kjøpe mobil til de minste jentene også, men da går vi kanskje ned til en grad C. Når man får sin første mobil er det bare stas i seg selv å få en ny mobil, og om det skulle skje noe med mobilene, er det godt å vite at man ikke har betalt så mye for dem.

Les mer: Å kjøpe brukt mobiltelefon - er det trygt?  

Trenger barnet ditt en ny mobil? Eller kanskje du vurderer å gi barnet sin aller første mobiltelefon? Sjekk ut hvilke modeller vi anbefaler til barn her.

 

Billig mobilBrukt mobilMobil til barn

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert